úterý 1. září 2015

CHCETE SI UDRŽET VYSOKOU ENERGII V PRŮBĚHU CELÉHO DNE? 5 NUTRIČNÍCH TIPŮ

KDY JE VAŠE ENERGIE NA VRCHOLU? 
Probudíte se natěšení jít vstříc vašemu dni, jen aby jste zjistili, že vaše hladina energie je v polovině odpoledne na bodu mrazu? Jedete pomalu během dopoledne, ale po obědě jste jak nakopnutí? Nebo ožijete až po 17h odpoledne?

Všichni máme své přirozené rytmy, tak to může být troufalé očekávat, mít bezmeznou energii po celý den - ale pokud máte pocit, jako byste byli radši mít více energie po celý den, pak čtěte dál. To, co jíte, a kdy to jíte, může mít velký vliv na vaše fyzické a mentální energie...


Nutriční tip – Jezte pravidelně a nevynechávejte jídla, nebo vaše energie klesne


Není to žádná novinka, ale stejně tak mnoho lidí přeskakuje jídla zrůzných důvodů a opakují to pořád dokola. Vaše tělo spoléhá na připravený zdroje energie, aby se udrželo v chodu. Když budete jíst dobře vyváženou stravu a občerstvení v pravidelných intervalech v průběhu dne, můžete mít hladinu cukru v krvi v poměrně dobré rovnováze. Ale když přeskočíte jídla, vaše hladina cukru v krvi může klesat dolů, a vaše energetická hladina s tím taky klesne také. Zůstat pořádně vyživený a plný energie je nejdůležitější ráno - protože už jste nejedli od minulého večera, tak potřebujete získat ze snídaně správnou energii a výživu. k. A ujistěte se, že máte správnou "energetickou svačinku" v odpoledních hodinách - ta vás přenese přez dlouhý úsek mezi obědem a večeří.


Nutriční tip – Ujistěte se, že jste jedli dostatek bílkovin


Protein dělá víc, než že vám pomůže vybudovat a udržovat vaše svaly - dělá jídla více uspokojující a pomáhá vám udržet psychyckou ostražitost. Cítit se "IN" Pocit připraven řešit cokoliv. Proteinové potraviny pomáhají zvýšit produkci určitých chemických látek v mozku, které pomáhají jasně myslet a soustředit se. A protože bílkovinné potraviny rovněž pomáhají více zasytit, vaše jídlo bude více uspokojující - a udrží vás pod napětím energie po celý den.


Nutriční tip – Pijte dostatečně a často, tak aby jste nikdy nepocítili žízeň


Nikdy byste se nerozhodli řídit vaše auto přes poušť, aniž byste se neujistili, že vaše chlazení pracuje správně, je to tak? No, váš tělesný motor nebude fungovat moc dobře, a to právě když nechcete svou kapalinovou nádrž udržovat plnou. Systém se spoléhá na správné množství tekutin, aby běžel v nejlepší formě, takže pijte často a - pokud žijete v horkém klimatu, nebo jste aktivní - snažte se nápoje vždy udržet blízko své ruky. Dehydratace může znamenat únavu a vaše schopnost jasně myslet a soustředit může být taky ovlivněna. Voda, káva, čaj, nebo sportovní nápoje mohou být všechny použity, aby vám pomohli splnit vaše potřeby. A zkuste trochu máty peprné začlenit do vašich nápojů - její energizující aroma vám může dát trošku energie navíc.



Nutriční tip – Vyvažujte vaše jídlo pro trvalou energii


Vyvážená strava a občerstvení vám pomohou zajistit trvalou energii pro váše celodenní aktivity. Bílkoviny, sacharidy a tuky jsou stravitelné různou rychlostí, takže jídla, která mají rovnováhu těchto živin vám dá více výdrž, než ty, které tuto harmonii nemají. Váš proteinový koktejl s ovocem vás udrží "jet" déle, protože v něm máte rychlou energii z ovoce, a dlouhotrvající energii z proteinového prášku a mléka. Na druhou stranu, pokud budete jíst vysoko sacharidovou snídani (jako toasty, džem a ovoce), vše, co dostane se rozštěpí a ztráví skoro stejnou rychlostí - a taky docela rychle. Bez bílkovin ve vaší stravě pro trvající energii zjistíte, že se vaše energie rychle poklesne.


Napsala Suzan Bowerman, MS, RD, CSSD. Suzan je placený konzultant pro Herbalife. Kdo je to Suzan Bowerman si přečtěte zde a navíc si můžete zdarma stáhnout její E-BOOK ►►►

Přeložil Michal Šibrava



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář